
Warsztaty kulinarne dla dzieci
sobota 27 maja, godz. 15:00 (8-12 lat)
Na warsztatach dzieci będą miały okazję nauczyć się, jak upiec ciasto czekoladowe z budyniowym nadzieniem, a także jak przygotować karmelizowane orzechy, które będą stanowiły idealne uzupełnienie ciasta. Dzieci będą mogły samodzielnie przygotować ciasto, odmierzyć składniki i wymieszać ciasto, a także ozdobić swoje dzieło orzechami w karmelu.
Każdy uczestnik będzie miał do dyspozycji wszystkie potrzebne składniki oraz narzędzia, aby samodzielnie przygotować swoje ciasto. Ponadto, na zakończenie każdy otrzyma przepis na ciasto, aby powtórzyć swoje dzieło w domu oraz praktyczną torbę do przetransportowania wypieku.
A w czasie pieczenia wspólnie ozdobimy fartuszki dla przyszłych masterchefów, będzie kolorowo, wesoło i bardzo smacznie.
Warsztaty dla dzieci w wieku 8-12 lat.
Uczestnikom zapewniamy:
produkty do przygotowania ciasta
sprawdzony przepis do odtworzenia w domu
lunchbag do transportu
bawełniany faktuszek do ozdobienia
materiały plastyczne do tkanin
kawę i ciastka dla rodziców
Czas trwania warsztatów - 90 minut
Podczas warsztatów dziecko pozostaje pod opieką rodzica lub opiekuna