
Warsztaty kulinarne na Dzień Dziecka
sobota 3 czerwca, godz. 11:00 (7-11 lat)
Podczas warsztatów Dzieci będą miały niepowtarzalną okazję poznać świat francuskiej kuchni oraz historię i znaczenie dania " Crêpes Suzette ". Nauczą się przygotowywać autentyczne ciasto naleśnikowe, otrzymując cenne wskazówki dotyczące odpowiednich proporcji i konsystencji. Poznają również tajniki smażenia naleśników, które będą miały idealny złoty kolor i teksturę. Dzieci odkryją, jak przygotować aromatyczny sos "Suzette" z masła, cukru, skórki pomarańczowej i soku z cytryny. Przez to doświadczenie dzieci odkryją, jak zwykłe składniki mogą stworzyć niezapomniane danie, rozwijając przy tym swoją kreatywność i zdobywając umiejętności kulinarne.
Warsztaty dla dzieci w wieku 7-11 lat.
Uczestnikom zapewniamy:
produkty do przygotowania deseru
sprawdzony przepis do odtworzenia w domu
opakowanie i lunchbag do transportu
kawę i ciastka dla rodziców
Czas trwania warsztatów - 70-90 minut
Na warsztatach dzieci powinny przebywać pod opieką rodzica lub opiekuna.