
Warsztaty kulinarne dla dzieci
Kimbap
sobota 27 maja, godz. 13:00 (8-12 lat)
Kimbap - tradycyjna koreańska przekąska, która składa się z ryżu, warzyw i mięsa lub tofu zawiniętych w nori (suszonej wodorosty morskiej). Od sushi odróżnia ją tylko sposób przygotowania ryżu.
Podczas warsztatów dzieci nauczą się, jak przygotować ryż, jakie warzywa wybrać oraz jak odpowiednio nakładać składniki na nori i zwijać kimbap. Będą też miały okazję poznać różne warianty kimbapu.
Podczas warsztatów dzieci będą miały okazję poznać kulturę koreańską i tradycyjne koreańskie potrawy. Dzięki temu będą mogły rozwijać swoje kulinarne zainteresowania i kreatywność w kuchni.
Warsztaty dla dzieci w wieku 8-12 lat.
Uczestnikom zapewniamy:
produkty do przygotowania dania
sprawdzony przepis do odtworzenia w domu
lunchbag do transportu
kawę i ciastka dla rodziców
Czas trwania warsztatów - 60-70 minut
Podczas warsztatów dziecko pozostaje pod opieką rodzica lub opiekuna