Minione wydarzenie
4 paź 2025

Grillowane szaszłyki teriyaki – kuchnia hawajska

Warsztaty kulinarne dla dzieci

sobota 4 października, godz. 13:00 (5-11 lat)

Zapraszamy na słoneczne warsztaty inspirowane smakami Hawajów! Będziemy przygotowywać kolorowe, aromatyczne szaszłyki w sosie teriyaki.

W programie:

  • Poznamy tajemnicę sosu teriyaki – dzieci dowiedzą się, jak stworzyć słodko-słony marynat, który sprawia, że mięso i warzywa smakują wyjątkowo.

  • Kolorowe szaszłyki – maluchy będą nadziewać warzywa i kawałki kurczaka na patyczki, tworząc swoje własne, hawajskie kompozycje.

  • Grillowanie i wspólna degustacja – bo najlepsze jest to, co przygotujemy razem!

Dlaczego dzieci to pokochają?

  • Połączenie gotowania i zabawy manualnej.

  • Piękne, kolorowe dania, które zachwycą oczy i podniebienia.

Warsztaty są przeznaczone dla dzieci w wieku od 5 do 11 lat i trwają około 60 minut.
Podczas warsztatów dzieci powinny przebywać pod opieką rodzica lub opiekuna.

Kup bilet!